Voor wie?

Het traject ‘Zacht in je Kracht’ is bedoeld voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar die op dit moment te maken hebt met fysieke, emotionele en mentale klachten. Thema’s zoals beweging, vitaliteit, grenzen aangeven, emoties herkennen en erkennen en zelfexpressie staan centraal binnen dit Ouder & Kind traject.

Heeft jouw zoon of dochter op dit moment onderstaande signalen?

A

Je hebt als jongere op dit moment mentale, emotionele en/of fysieke klachten. Denk hierbij aan gevoelens van eenzaamheid, stress- of spanningsklachten of angst- en paniekklachten. 

A

Je ervaart veel stress en drukte in je leven en je vindt een uitdaging om jezelf tot rust en ontspanning te brengen.

A

Je vindt het moeilijk om over je gevoelens te praten.

A

Je vindt het lastig om voor jezelf op te komen, nee te zeggen en/of jouw waarheid uit te spreken.

A

Je leeft vooral vanuit je hoofd en je zou graag meer in contact willen staan met je lichaam, je gevoel en (een rustige) ademhaling.

A

En voor jou als ouder: je voelt de wens om je kind beter te begrijpen, te zien en te horen waar het mee zit. En je je bewuster te worden van jezelf en jouw invloed op de verbinding met jouw kind.

Herkent jouw kind zich of jij als ouder in bovenstaande? Dan sluit het traject goed aan. 

De rol van de ouder(s) in dit traject
In dit traject kiezen wij ervoor om ook de ouders te betrekken. Dit omdat wij vanuit eigen ervaringen hebben gezien dat de groei van het kind hand in hand gaat met de groei van de ouder(s) en dat dit een wisselwerking tussen elkaar is. Wanneer er thuis geen verbinding is, veel drukte, weinig ruimte voor elkaar en onverwerkte emoties vanuit ouders en kind een rol spelen, kunnen er geen veranderingen plaatsvinden voor het kind en in het gezin in het algemeen. Belangrijk is daarom dat ouders inzien dat hun kind(eren) vaak stukken spiegelen die in hun zelf afspelen en dat het nooit aan één persoon ligt als de dingen niet lekker gaan zoals je wenst dat ze gaan.

We nodigen voor dit traject daarom zowel kind als ouder(s) uit die open staan voor verandering en vanuit nieuwsgierigheid en openheid eerlijk naar zichzelf durven te kijken. Dit betekent ook dat wij aan de hand van kennismakingsbijeenkomsten inschatten of een gezin goed aansluit bij dit traject en deze verandering met het gezin willen aangaan. Wij als team werken aan het belang van het kind, waarbij we jullie als ouder nodig hebben. Dit traject is daarom een waar cadeau voor jouw kind, voor jou als ouder en voor jullie als gezin. Soms betekent het in het traject dat pijnlijke stukken omhoog kunnen komen, maar deze resulteren vrijwel altijd in meer verbinding met jezelf, met jouw kind en met andere gezinsleden. 

Wat levert het traject op?

R

Je voelt fysiek vitaler en fitter.

R

Je voelt je weerbaarder en veerkrachtiger. Daarnaast kun je beter omgaan met uitdagingen die er zijn op school, thuis of in andere situaties.

R

Je kunt beter je grenzen voelen en aangeven, zodat je vanuit zelfvertrouwen dichtbij jezelf kunt blijven.

R
Je bent je meer bewust van je gedachten, gevoelens en emoties en kunt deze ook eerlijk uiten naar je omgeving.
R

Je leert speelser omgaan met uitdagende situaties en hoe je daarin terug kunt keren naar ontspanning.

R

Als ouder ben je je meer bewust welke invloed patronen en oude overtuigingen hebben op jezelf en op jouw kind. En je zult daardoor op een ander niveau kennismaken met jezelf en jouw kind. Daardoor begrijp je elkaar meer en ontstaat er meer verbinding.  

Wachtlijst voor nieuwe groepen ‘Zacht in je Kracht’ in 2024

Ben jij iemand tussen de 8 en 13 jaar en wil je graag geïnformeerd worden wanneer we weer starten met nieuwe groepen in 2024? Meld je dan aan via onderstaand formulier voor de wachtlijst. Zodra wij de nieuwe startdata weten, brengen we jou als eerste op de hoogte. Je kunt je ook aanmelden voor de gratis kennismakingsbijeenkomst op maandag 22 januari 2024, klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomst en om je aan te melden.

Stel gerust je vragen

Heb je vragen over het traject? Stel ze gerust aan Sanne van Rossen via contact@stichtingzachtinjekracht.nl of bel Sanne via
06 – 43 52 54 51.