Het traject

Hoe ziet het traject eruit?

We starten vanaf maandag 3 oktober met twee nieuwe groepen jongeren het traject van 12 weken. Het traject bestaat uit totaal 2 uur in de week samen komen waarin therapeutisch boksen naar voren komt, ontspannende manieren van bewegen, zoals ontspannen hardlopen en dans. Naast de sportactiviteiten, is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. De balans tussen lichaam en geest. 

De sessies bestaan uit:

Therapeutisch boksen

Ontspannen hardlopen

Dansen

Ademcoaching

Meditatie

Persoonlijke ontwikkeling

Het traject bestaat uit 12 weken

Week 0 – Persoonlijke intakegesprek
We beginnen met een intakegesprek om kennis te maken, de doelen te bespreken, uitdagingen onder de loep te nemen en het meetinstrument van ‘Mijn Positieve Gezondheid’ in te vullen. Hierbij is het belangrijk om na te gaan of de deelnemers passen in dit
traject en of hun intrinsieke motivatie voldoende is om deel te nemen.

Week 1 – Start wekelijkse groepssessies
De groepssessies hebben iedere keer een ander thema. De onderwerpen die naar voren komen zijn: Overtuigingen en patronen,
innerlijk kind werk, kwaliteiten spel, waarden spel, een vision board maken, zelfvertrouwen, grenzen leren kennen, behoeftes leren kennen, etcetera. Ook komen er elke week sportvormen naar voren, met als basis therapeutisch boksen. Als laatste element voegen we ontspanningsoefeningen en meditatie toe om ook te leren ontspannen, je lichaam te leren voelen en te ervaren wat je lichaam
aangeeft.

Week 6 – Persoonlijk voortgangsgesprek
Op de helft houden we een persoonlijk gesprek met iedere deelnemer om te kijken hoe het gaat en waar hij of zij tegenaan
loopt. Ook wordt opnieuw ‘Mijn Positieve Gezondheid’ ingevuld om te kijken waar de deelnemers nu staan in hun proces en of we zaken dienen aan te passen.

Week 12 – Afsluiting van het traject
In de laatste week sluiten we het traject af met de groep. We reflecteren met elkaar hoe het is gegaan, waar de deelnemers
tegenaan zijn gelopen en wat zij vanuit het traject meenemen naar hun dagelijkse leven. En: hoe hebben zij het ervaren om samen met een groep in verbinding te zijn en stappen te maken naar een mooiere versie van zichzelf?

Week 12 – Persoonlijke eindevaluatie
Als afsluiting van het traject nodigen we iedere deelnemer uit voor een persoonlijke eindevaluatie. Het meetinstrument ‘Mijn Positieve Gezondheid’ wordt nogmaals ingevuld, alsmede de enquête. Samen met de resultaten van de groep geeft dit een goed beeld van hoe het traject is verlopen.

Na het traject – nazorg
Wij organiseren terugkomdagen om te bespreken of er nog verdere hulp en ondersteuning nodig is bij andere disciplines. We benaderen zorginstanties, huisartsen, POH’s, psychologen en andere (sport)organisaties in de gemeente Lansingerland die als nazorg kunnen gelden. We creëren op deze manier een goed netwerk om ons heen en werken nauw samen met o.a. de Gemeente
Lansingerland, Lansingerland Beweegt, Gezondheidscentra en Huisartsenpraktijken. Op deze manier verlenen we samen
met andere instanties en hulpverleners de nodige nazorg aan onze cliënten.

Ervaringen

Al een paar jaar ben ik bezig om mezelf weer op de rails te krijgen. In de paar intensieve weken van het 12 weken traject heb ik meer stappen gezet en meer geleerd over mezelf dan dat ik ooit had gedacht. Dankzij de inzet, geduld en doorzettingsvermogen van zowel de trainers als de deelnemers heb ik krachten in mezelf ontdekt waarvan ik niet eens wist dat ik dit had of in kon zetten. Ik sta nu met opgeheven hoofd en veel steviger op mijn benen en kan de wereld weer aan! Iets waarvan ik dacht dat dit niet meer mogelijk was. Dank jullie wel!

A.

Ik heb eigenlijk geen moment getwijfeld en heb dit met beide handen aangepakt. Sinds het nieuwe jaar van 2021 lig ik eruit bij mijn werk. Ik vond het tijd, ik wilde aan mezelf werken. Onze kennismaking met de andere meiden voelde meteen erg goed, vertrouwd maar ook verdrietig. Geschrokken van de vele verschillende verhalen. Ik was geraakt.

We startten met een intensief uurtje boksen. Mijn persoonlijke ervaring was dat daar erg veel kracht uit mij kwam. Ik kon mijn frustratie afreageren op de boksbal. Ook leer je hierbij de technieken van boksen. Je leert om te gaan met klappen te geven, maar ook te ontvangen. Je leert om te gaan met grenzen van jezelf, maar ook van je mede bokser.

Daarna was het tijd om samen te komen. Erover praten, hoe voel je je? Hoe gaat het met je? Iedereen komt aan de beurt en iedereen luistert naar elkaar met respect en een open houding. De meditatie op rustige muziek was ook erg fijn. Daarbij kwamen veel emoties los.

Mijn doel was om steviger in mijn schoenen te staan. Mijn grenzen duidelijk te laten horen, nee is nee. Mijn boosheid te kunnen uiten . Mijn verdriet te kunnen delen én te voelen. Om beter in me vel te zitten, voor mezelf, maar ook voor mijn 3 jarige zoon.

M.

Kennismakingsbijeenkomsten

We organiseren op vrijdag 23 en zaterdag 24 september twee kennismakingsbijeenkomsten om na te gaan voor dit traject goed bij je aansluit. Ook is er alle gelegenheid om je persoonlijke vragen te stellen. 

Details traject vanaf maandag 3 oktober 2022

Hieronder vind je de gegevens en details van traject. We nemen na jouw aanmelding persoonlijk contact met je op voor het uitgebreide intakegesprek.

Data tijdstippen

Start: maandag 3 oktober 2022 (start groep 1) en vrijdag 7 oktober 2022 (start groep 2). De sessies vinden plaats van 15.00 – 17.00 uur.

Groep 1 (elke maandag van 15.00 – 17.00 uur)
3/10/, 10/10, 17/10, 24/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12 en 19/12.

Groep 2 (elke vrijdag van 15.00 – 17.00 uur)
7/10/, 14/10, 21/10, 28/10, 4/11, 11/11, 18/11, 25/11, 2/12, 9/12, 16/12 en 23/12.

Locatie & eigen bijdrage

Locatie van de sessies: Berkelse Poort 263 in Berkel en Rodenrijs. Dit is in de bokszaal van A-Sport-Life.

Een belangrijke voorwaarde voor deelname aan dit traject is dat je als jongere als geruime tijd bent aangemeld bij de gemeente Lansingerland voor de wachtlijst voor hulp & ondersteuning. Indien je reeds op deze wachtlijst staat, heb je als goed is (of één van je ouders) een e-mail ontvangen voor deelname aan dit traject. 

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Heb je vragen over het traject? Stel ze gerust aan Sanne van Rossen via contact@stichtingzachtinjekracht.nl of bel Sanne via 06 – 43 52 54 51.